Waar produceert Pfizer zijn producten

Waar produceert Pfizer zijn producten?

 


Het farmaceutische bedrijf Pfizer werd al in 1849 opgericht door Charles Pfizer en Charles F. Erhart. Beide heren komen oorspronkelijk uit Duitsland, maar het kleine bedrijfje vestigde zich in het grote New York. Dit heeft een positief effect gehad op de groei van het bedrijf, want momenteel is Pfizer één van de grootse bedrijven in de farmaceutische industrie. Het productieproces van het bedrijf is inmiddels immens te noemen, waardoor er verschillende fabrieken zijn. In Nederland is er geen te vinden, omdat dit er financieel gezien waarschijnlijk nooit uit kan. Ook vinden we verschillende onderzoekscentra van het bedrijf terug in Amerika en Engeland. In deze tekst vertellen wij jou meer over het productieproces van Pfeizer.

 

De fabrieken van Pfizer


De eerste fabriek van Pfizer werd in 1849 gebouwd in Brooklyn, New York. Langzaam maar zeker breidde het aantal fabrieken zich steeds verder uit. Eerst in de Verenigde Staten, maar niet veel later ook over de rest van de wereld. Niet gek ook dat er vandaag de dag in vrijwel ieder werelddeel wel een aantal fabrieken staan waar de producten van Pfizer geproduceerd worden.

 

Onderzoek en ontwikkeling


Pfizer besteedt niet alleen tijd en aandacht aan het maken van verschillende farmaceutische producten. Er wordt namelijk ook constant onderzoek gedaan naar de eigen producten en nieuwe producten. Daarnaast worden er geregeld ontwikkelingen doorgevoerd. Voordat de ontwikkelingen opgenomen worden in het productieproces, wordt er eerst uitgebreid onderzoek verricht. Hiervoor heeft Pfizer een aantal speciale laboratoriums in Engeland en de Verenigde Staten. De producten worden hier weliswaar niet geproduceerd, maar hier wordt wel de basis gelegd voor nieuwe en verbeterde producten. In zekere zin kunnen we dus wel zeggen dat de producten van Pfizer hier gemaakt worden. De onderzoekscentra van Pfizer staan in Andover & Cambrigde (Massachusetts), Grotong (Connecticut), La Jolla & San Francisco (Californië), Pearl River (New York), St. Louis (Missouri) en in Cambridge en Sandwich (Engeland).

 

Worden producten van Pfizer vergoed?

Zorgverzekeringen in Nederland vergoeden sommige medicatie. Helaas wordt lang niet alles vergoed. Ook de producten van Pfizer worden lang niet altijd vergoed door verzekeringen. Wordt het je op deze manier te duur en wil je liever medicatie die wel vergoed wordt? Kijk dan of je mogelijk bij een andere zorgverzekering terechtkunt. Sluit nooit zo maar een verzekering af, maar ga altijd eerst zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zie jij direct wat wel en wat geen onderdeel uitmaakt van de verzekering. Dit kost je tegenwoordig gelukkig niet veel tijd meer, want je hebt hiervoor speciale vergelijkers. En het mooie is: jij kunt ook nog eens geld besparen met vergelijkers! Indien je geluk hebt, wordt het voor jou dus een win-winsituatie.