Pfizer: gezondheid voor mens en dier

Pfizer: gezondheid voor mens en dier

 

Er zijn vandaag de dag heel wat farmaceutische bedrijven. Het ene deel van deze bedrijven richt zich op mensen, terwijl het andere deel zich richt op de dieren. Pfizer richt zich echter op zowel mens als dier. Niet gek ook dat dit Amerikaanse bedrijf zich tot de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld mag rekenen. Indien jij zo af en toe middeltjes en/of medicatie gebruikt, ben je vast eens met Pfizer in aanraking gekomen. Dit kan ook wanneer jij een boerderij of huisdieren hebt. In deze tekst lichten wij toe hoe Pfizer zich richt op zorg en gezondheid voor zowel mens als dier.

 

Menselijke gezondheidsbevorderaars


Medicatie voor mensen is natuurlijk betrekkelijk breed. Zo helpt een paracetamol bijvoorbeeld tegen hoofdpijn en ben jij met hoestdrank vaak sneller van hoestuien verlost. De producten van Pfizer zijn doorgaans echter bedoeld voor de wat ernstigere aandoeningen. Zo produceert dit bedrijf bijvoorbeeld medicatie voor hartfalen, hoge bloeddruk, suikerziekte, schimmelinfectie, COPD, migraine, depressie, erectiestoornis, hoog cholesterol, pijn op de borst, luchtweginfectie, epilepsie en gewrichtspijn.

 

Zowel vrij verkrijgbaar als op recept


Een aantal producten van Pfizer is zonder recept verkrijgbaar bij een drogisterij in Nederland. Hierbij kun je denken aan middeltjes als Advil, Centrum en Nexium Control. Deze kun je bij vrijwel iedere drogist gewoon zelf aanschaffen. Dit geldt echter niet voor alle producten van Pfizer. Voor sommige producten moet jij een recept hebben. Om het recept te krijgen, moet jij eerst naar een arts. Gelukkig wordt dit standaard gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeringen. Hierdoor hoef jij vaak ook niet voor de kosten van het medicijn op recept op te draaien.

 

Medicatie en middelen voor dieren


Net als mensen kunnen ook dieren te maken krijgen met een aandoening. Dit kan voor hen ook pijnlijke gevolgen hebben. Niet alleen bij landbouwdieren is dit het geval, maar ook bij gezelschapsdieren. Gelukkig zijn er ook middelen die dieren helpen van de betreffende aandoening af te komen. Een deel van deze middelen wordt vervaardigd door Pfizer. Jij kunt zelf besluiten om een middel te kopen, maar dit is niet altijd verstandig. Je weet dan immers niet of het om een verantwoord middel gaat. Wil je hier wel zeker van zijn? Breng dan een bezoek aan de dierenarts of laat een specialist langskomen op de boerderij. Je krijgt dan altijd het juiste middel mee om het dier te verlossen van de aandoening. De kans is groot dat dit een middel van Pfizer betreft, aangezien dit bedrijf onder meer medicatie heeft als vaccins, antibiotica en pijnbestrijders.