Pfizer: wij genezen de wereld!

Pfizer: wij genezen de wereld!

 


Indien jij de overige artikelen op deze website hebt gelezen, ben je al enigszins bekend met Pfizer. Net zoals ieder ander bedrijf, heeft ook Pfizer slogans om haar producten aan de man te brengen. Hier hebben we nog geen aandacht aan besteed op deze website. Eén van de slogans van het farmaceutische bedrijf is ‘We Cure the World’, oftewel: wij genezen de wereld. Waarom het bedrijf juist voor deze slogan gekozen heeft? Dat lichten wij in onderstaande tekst verder toe.

 

Medicatie voor mens en dier


De reden dat Pfizer voor deze slogan gekozen heeft, is best wel voor de hand liggend. Als leek weet jij ongetwijfeld niet direct wat ze hiermee bedoelen. Waar veel farmaceutische bedrijven zich richten op medicatie voor mensen óf dieren, richt Pfizer zich tot allebei. Hierdoor kan het Amerikaanse bedrijf zeggen dat het zowel de mensen als dieren de helpende hand kan bieden met producten. Zodoende dragen zij dus op twee vlakken bij aan het genezen van de wereld.

 

Dag in dag uit werken aan beter medicatie


In vergelijking met vroeger is er vandaag de dag al veel meer medicatie. Aandoeningen waar farmaceutische bedrijven destijds geen raad mee wisten, kunnen nu zonder problemen bestreden worden. Er zijn echter ook nog genoeg aandoeningen waar geen medicatie voor te vinden is. Pfizer is dag in dag uit bezig met dergelijke vraagstukken. Dit doet het bedrijf vanuit verschillende laboratoria en onderzoekscentra in Engeland en de Verenigde Staten. In deze centra worden nieuwe middelen uitgevonden en getest en worden aanpassingen gedaan om bestaande middelen nog beter te maken. De dagelijkse activiteiten van Pfizer sluiten dus ook hier weer goed aan op de slogan. Het bedrijf is immers iedere dag bezig om de wereld te genezen en slaagt daar stap voor stap steeds beter in.

 

Medicatie van Pfizer en zorgverzekeringen


Wil jij medicatie van Pfizer gebruiken? Dan ben je vast en zeker benieuwd of dit middel vergoed wordt door jou zorgverzekeraar. Dit hangt er maar net van af om wat voor een middel het gaat. Indien het een middeltje betreft dat jij in nagenoeg iedere drogist in Nederland zelf aan kunt schaffen, vergoeden zorgverzekeringen dit niet. Heb jij via de huisarts een recept gekregen voor een Pfizer-medicijn? Dan dien je deze af te halen bij de apotheek. In dat geval is de kans wel groot dat verzekeringen het vergoeden. Waarom? Omdat gezondheid en risico in dat geval lijnrecht tegenover elkaar staan. Zonder het medicijn kan de situatie namelijk verslechteren. Met een recept hoef jij vaak niet, of nauwelijks, bij te dragen aan een medicijn.